У МОЗ дали пораду українцям щодо медичних масок

Читать на русском
У Міністерстві охорони здоров'я рекомендують українцям не покладатися на маску, як основний засіб захисту від вірусів, і не робити резервні запаси цих медичних виробів.

Масово скуповувати медичні маски в умовах запобігання зараженням коронавірусом не потрібно.

Про це заявив заступник голови МОЗ та головний санітарно-епідеміологічний лікар Віктор Ляшко під час брифінгу 2 березня.

За його словами, зараз починати скуповувати маски - це не правильно. Вони повинні бути вдома, якщо у людини з'являться симптоми інфікування вірусом. Тоді її можна буде надіти і не поширювати інфекцію, проте сама маска не захистить від зараження.

Коронавірус у світі: захворіли майже 90 тис. людейЖертвами коронавірусу у всьому світі стали 3044 людини, 2803 з них - на території материкового Китаю; кількість зареєстрованих випадків зараження на всіх континентах перевищила 89 тисяч.

«Коли людина наділа маску, це не зашкодить, але і користі не буде. Ми закликаємо не панікувати, ситуація стабільна, контрольована, запасів продовольства вистачає, система охорони здоров'я готова до перших випадків коронавірусу», - заявив представник МОЗ.

Він також зазначив, що використання маски для захисту під час епідемії - це більше психологічний ефект.

Нагадаємо, станом на 2 березня коронавірусом в світі заразилися понад 89 тисяч осіб, померли - 3048.

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

Раніше в МОЗ повідомляли, що коронавірус в Україні будуть виявляти експрес-тестами.

У МОЗ перевірили лікарні для можливих хворих на коронавірус.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: