Коронавірус в Україні виявлятимуть експрес-тестами – МОЗ

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я має намір використовувати для виявлення коронавірусу нового типу експрес-тести, отримання яких очікується 10 березня.

Міністерство охорони здоров'я має намір використовувати для виявлення коронавірусу нового типу експрес-тести, отримання яких очікується 10 березня.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу.

За його словами, швидкі тести відрізняються від тест-систем тим, що вони можуть використовуватися навіть за межами лабораторій.

«10 числа ми очікуємо в наших лабораторіях швидкі тести на коронавірус. Швидкі тести відрізняються від тест-систем тим, що вони можуть використовуватися навіть за межами лабораторій», – сказав він.

Заступник міністра розповів, що біля ліжка хворого відбирається біологічний матеріал і за 15-20 хвилин можна виключити або встановити діагноз.

«Швидкі тести вимагають підтвердження в лабораторії, але вони можуть більш оперативно визначати подальшу тактику поведінки з хворим», – додав він.

Як відомо, ВООЗ надала Україні майже тисячу тестів на коронавірус.

Зокрема, Львівська, Чернівецька та Закарпатська області першими отримають тест-системи для виявлення коронавірусу.

Також повідомлялося, що українським вченим вдалося розробити власні тест-системи, які здатні виявити коронавірус COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: