Пристайко заявив, що не говорив з президентом про можливу відставку

Читать на русском
Президент України на сьогоднішній день не повідомляв голові МЗС про те, що планує його звільнити з посади.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив, що президент Володимир Зеленський поки не обговорював з ним його звільнення з посади.

Про це Пристайко заявив на пресконференції з міністром закордонних справ Швеції Анн Лінде в Києві в понеділок, 2 березня.

Арахамія назвав три причини для позачергового засідання РадиГолова фракції Слуга народу Давид Арахамія заявив, що для позачергового засідання Ради, яке скликає президент Володимир Зеленський, є три основні причини.

«9 місяців тому, трохи навіть більше, коли президент Зеленський запропонував мені стати міністром закордонних справ, у нас була з ним домовленість про те, що наша розмова час від часу буде відновлюватися про те: ми продовжуємо працювати далі чи нам треба розійтися ... розмови, на якій би він сказав «слухай, давай ми будемо завершувати», - поки не було», - сказав він.

При цьому Пристайко додав, що у нього залишилося багато нереалізованих планів, але він готовий до відставки, якщо «в його послугах більше немає потреби».

Нагадаємо, парламент 4 березня збереться на позачергове засідання, на якому, як очікується, буде голосувати за кадрові перестановки в уряді.

За даними ЗМІ, Рада в середу розгляне відставку прем'єра Олексія Гончарука, а новим в.о. голови Кабміну можуть призначити віце-прем'єра Дениса Шмигаля.

Сьогодні Гончарук дав брифінг, на якому повідомив, що заяву про відставку він не писав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: