Арахамія назвав три причини для позачергового засідання Ради

Читать на русском
Голова фракції Слуга народу Давид Арахамія заявив, що для позачергового засідання Ради, яке скликає президент Володимир Зеленський, є три основні причини.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що для позачергового засідання Ради, яке скликає президент Володимир Зеленський, є три основні причини.

Про це він повідомив в п'ятницю, 28 лютого, в ефірі програми Свобода слова Савіка Шустера.

За його словами, першою причиною скликання позачергового засідання є необхідність ухвалення низки важливих на сьогодні законів.   «Президент ініціював це позачергове засідання парламенту. Це пов'язано з трьома причинами. Перша причина: ви знаєте, що парламент не працює в штатному режимі більше трьох тижнів «завдяки» тому, що ОПЗЖ заблокувала роботу. Щоб внести зміни в закон про державні закупівлі, щоб швидко закуповувати медичне обладнання, для цього потрібно змінити закон. А як ми змінимо закон, якщо вони заблокували Верховну раду? Це як приклад. У нас є кілька законів про оборону, і ми їх не можемо розглянути», - заявив Арахамія.   Другою причиною він назвав посилення Кабміну новими кадрами в зв'язку з нинішніми викликами.   «У Кабміні зараз є такі вимоги, що наближається економічна криза. Нібито є ознаки. Є можливість епідемії коронавірусу. Потрібно Кабмін перетворити фактично в штаб. Для того, щоб він став штабом, потрібно зробити кілька кадрових рішень. Ми хочемо посилити Кабмін, зробити його більш оперативним, більш досвідченим. Когось залучити і когось вилучити в тому числі», - зазначив глава фракції.   При цьому він відмовився назвати прізвища тих, хто може увійти до складу оновленого Кабінету міністрів, уточнивши лише, що в ньому не буде Сергія Тігіпка.   Третьою причиною незапланованої раніше зустрічі, Арахамія назвав «посадки, яких всі чекають». У зв'язку з цим заслухають звіт правоохоронних органів.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський скерував голові парламенту Дмитру Разумкову листа із вимогою скликати позачергове засідання парламенту щодо розгляду декількох проектів законів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: