В Україні стартували громадські обговорення законопроекту про децентралізацію

Читать на русском

Проєкт закону про внесення змін до Конституції (щодо децентралізації влади) протягом двох тижнів публічно обговорять у восьми великих містах України.

У регіонах України з п'ятниці, 28 лютого, почалися громадські обговорення проекту закону про зміни до Конституції в частині децентралізації.

Про це повідомила пресслужба фракції «Слуга народу» на сторінці у Facebook. Дискусії триватимуть два тижні.

«З 28 лютого до 6 березня в різних регіонах України відбудеться цикл громадських обговорень змін до Конституції щодо децентралізації», – сказано в повідомленні.

«Особливий статус» не для Донбасу, або Децентралізація на всю котушкуРеформа децентралізації в Україні блокується з 2016 року після того, як Рада відмовилася ухвалити зміни до Конституції.

Обговорення відбудуться в Херсоні, Харкові, Вінниці, Львові, Києві, Дніпрі, Чернівцях та Краматорську. У них візьмуть участь місцеві громадські та профільні організації, представники самоврядування, народні депутати в мажоритарних округах і обласні ЗМІ.

Як відзначили в «Слузі народу», спільні напрацювання обговорять в Києві після завершення регіонального туру. За результатами політсила очікує отримати текст змін до Конституції, який буде узгоджений з усіма сторонами.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський відкликав свій законопроект про децентралізацію, щоб передати його на доопрацювання.

У Канаді висловили стурбованість щодо законопроекту про децентралізацію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: