Зеленський ветував скасування закону про стройовий статут ЗСУ

Читать на русском
Президент України вирішив внести свої пропозиції до законопроекту щодо скасування закону про стройовий статут Збройних Сил України та повернув його в парламент.

Президент Володимир Зеленський повернув в Раду законопроект №2466 «Про визнання таким, що втратив чинність, закон «Про стройовий статут Збройних сил України».

Про це повідомляється на сайті парламенту. Як сказано, 27 лютого законопроект повернуто з пропозиціями президента.

В Україні можуть узаконити приватні армії: за та протиУ Верховній раді зареєстровано проєкт закону про військово-консалтингову діяльність, який передбачає створення приватних армій.

«Законопроект спрямований на впровадження стандартів НАТО в усіх сферах військової діяльності з метою досягнення критеріїв, необхідних для набуття членства в Організації Північноатлантичного договору», – йдеться в пояснювальній записці.

Зараз документ знаходиться на останньому етапі проходження - готується на розгляд в Раді з вето президента України. Відзначимо, пропозиції президента до цього закону поки не оприлюднено.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про оборонне замовлення на три роки.

Міністр оборони України Андрій Загороднюк повідомляв, що Україна може очікувати підвищення статусу в НАТО партнера з розширеними можливостями, якщо темп реформ буде збережений, в жовтні цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: