Загороднюк сказав, коли Україна може очікувати на підвищення статусу в НАТО

Читать на русском
Україна може очікувати на підвищення статусу в НАТО до партнера з розширеними можливостями, якщо темп реформ буде збережений, у жовтні 2020 року.

Україна може очікувати на підвищення статусу в НАТО до партнера з розширеними можливостями, якщо темп реформ буде збережений, у жовтні 2020 року.

Про це повідомив міністр оборони України Андрій Загороднюк під час спілкування із журналістами.

«Основні підсумки Мюнхену такі: зменшення уваги до України на рівні експертів та Міністерства оборони не має місця — увага дуже велика, є велика підтримка. Є повна підтримка нашого курсу реформ, вони знають про наш курс реформ. В мене були зустрічі з десятком міністрів оборони різних країн. У Брюсселі, за день до Мюнхену, у нас була зустріч з генеральним секретарем і його заступником. Засідання, фактично, як Комісія Україна-НАТО, неформальне. І там присутні були всі міністри оборони всіх країн НАТО, які приїхали до Брюсселя», — зазначив Загороднюк.

Окрім того, він додав, що в Україні постійно працюють радники міністрів оборони із країн НАТО, які постійно доповідають про перебіг реформ.

«У нас тут працюють їхні радники, консультанти та спостерігачі, які доповідають їм про перебіг реформ. Вони абсолютно задоволені ходом реформ, вони бачать, що з таким темпом, як ми рухаємося зараз, ми точно можемо очікувати в жовтні підвищення нашого статусу в НАТО до партнера з розширеними можливостями. Якщо темп реформ буде збережений», — підсумував міністр.

Раніше Загороднюк заявив про готовність України до участі в новій програмі НАТО.

У Міноборони назвали терміни приєднання до програми НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: