У Канаді висловили стурбованість щодо законопроекту про децентралізацію

Читать на русском
Посольство Канади в Україні висловило стурбованість через законопроект президента Володимира Зеленського про децентралізацію.

Посольство Канади в Україні висловило стурбованість через законопроект президента Володимира Зеленського про децентралізацію.

Про це повідомляє пресслужба дипломатичного відомства.

У посольстві заявили, що поділяють «занепокоєння багатьох голів місцевої влади, представників громадянського суспільства та експертів щодо законопроекту № 2598, який обмежує демократичні процеси».

У відомстві закликали владу до інклюзивних громадських консультацій щодо документу.

Раніше в посольстві Німеччини в Україні, коментуючи законопроект президента Володимира Зеленського про децентралізацію, заявили, що документ не зміцнює права громад.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський передав до Верховної ради вдосконалений законопроект про внесення змін до Конституції країни щодо децентралізації влади.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України схвалив законопроект «Про засади адміністративно-територіального устрою України» (про децентралізацію). Законопроектом визначається чітка процедура вирішення питань адміністративно-територіального устрою. Зокрема, пропонується такий перелік адміністративно-територіальних одиниць: громада, округ, область, Автономна республіка Крим. Громада є первинною одиницею в системі адміністративно-територіального устрою України.

У парламенті ініціюють позачергове засідання Верховної ради для розгляду законопроекту про децентралізацію. Про це заявив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: