Зеленський скерував до Ради вдосконалений законопроект про децентралізацію

Читать на русском
Зеленський направив в Раду новий вдосконалений проект з урахуванням пропозицій від місцевого самоврядування і громадськості.

Президент Володимир Зеленський направив до Верховної ради вдосконалений законопроект про внесення змін до Конституції країни щодо децентралізації влади.

Про це сказав представник Зеленського в Конституційному суді Федір Веніславський, передає «Інтерфакс-Україна».

За його словами, Зеленський направив в Раду новий вдосконалений проект з урахуванням пропозицій з боку місцевого самоврядування та громадськості.

«Кілька тижнів проходили змістовні і гарячі дискусії щодо законопроекту змін до Конституції, який робить децентралізацію реальною. В результаті, президент направив до парламенту новий вдосконалений проект з урахуванням найважливіших пропозицій з боку місцевого самоврядування і громадськості», - сказав Веніславський.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України схвалив законопроект «Про засадах адміністративно-територіального устрою України» (про децентралізацію). Законопроектом визначається чітка процедура вирішення питань адміністративно-територіального устрою. Зокрема, пропонується ввести такий перелік адміністративно-територіальних одиниць: громада, округ, область, Автономна республіка Крим. Громада є первинною одиницею в системі адміністративно-територіального устрою України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: