Кожен п'ятий українець витрачає на комуналку половину доходу – КМІС

Читать на русском
Соціологи за допомогою опитування з'ясували, що за п'ять років різко зросла кількість сімей, які витрачають на оплату комуналки половину доходу.

На сьогоднішній день в Україні понад 20% сімей витрачають на оплату послуг ЖКГ половину доходу.

Такими є результати опитування Київського міжнародного інституту соціології. За даними аналітиків, за п'ять років число українців, які витрачають на комуналку 50% доходу, зросла втричі.

Чи зможе влада знизити витрати на комуналку до 15% сімейного бюджету?Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук назвав метою свого Кабміну зниження витрат українців на комунальні послуги до 15 відсотків сімейного бюджету.

Так, в 2015 році тільки 6% українців вказали, що витрачають на оплату послуг ЖКГ більше половини доходу сім'ї. Тоді як в лютому 2020 року цей показник досяг 21%.

Соціологи також з'ясували, що за п'ять років стало менше тих сімей, які витрачають на комунальні послуги третину доходу (у 2015 році - 66% опитаних, в 2020-м - 42%).

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук пояснив подорожчання комуналки в січні. За його словами, суми в платіжках виявилися вищими, ніж в грудні, оскільки зросла ціна на газ.

У «Київтеплоенерго» перерахували фактори, що вплинули на розмір нарахувань за опалення в січні в столиці.

У Мінсоцполітики назвали середній розмір субсидій і пільг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: