Справи Вілкула й Колєснікова закрили за термінами давності

Читать на русском
Жовтневий суд Дніпра звільнив колишніх нардепів партії Опозиційний блок Олександра Вілкула і Дмитра Колєснікова від кримінальної відповідальності за строками давності.

Жовтневий суд Дніпра звільнив колишніх нардепів партії «Опозиційний блок» Олександра Вілкула і Дмитра Колєснікова від кримінальної відповідальності за строками давності.

Про це інформує «Судовий репортер» із посиланням на дані реєстру судових рішень.

Санкції, розшук, кримінальні провадження: кого з чиновників режиму Януковича більше не переслідуютьЩоб не плутатися, ми зібрали до купи всі дані про те, кого з чиновників режиму Януковича більше не розшукують, з кого зняли санкції, а стосовно кого зупинили кримінальні провадження.

Нагадаємо, Вілкула й Колєснікова звинувачували за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) ККУ. За такий злочин передбачено до 6 років позбавлення волі, а строк давності притягнення до кримінальної відповідальності становить 10 років.

Але після скерування справ до суду обвинувачення змінили на ч.2 ст.367 (службова недбалість) ККУ, що є вже злочином середньої тяжкості і зі строками давності 5 років. Це дозволило захисту клопотати про закриття справ.

Справу Вілкула, якого підозрювали в спричиненні державі мільйонних збитків, закрили ще 28 січня цього року.

При цьому сторона захисту наголосила, що вважає кримінальне провадження політично мотивованим, а всі дії Вілкула законними та обґрунтованими.

Так само закрили і справу Колєснікова, який за часів президента Януковича був головою Держагентства з управління державними корпоративними правами та майном.

Йому інкримінували, що він затвердив зміни до переліку майна держпідприємства, що не підлягає приватизації, куди не було включено дві будівлі. У подальшому ці об’єкти продали і завдали збитків державі на понад 16 млн грн.

Обвинувачений та його захисник так само зазначили, що не визнають вину. Колєсніков також пов’язав обвинувачення зі своєю діяльністю як опозиційного політика, але оскільки строки давності притягнення до відповідальності пройшли, то він не заперечував проти звільнення від кримінальної відповідальності та закриття справи.

Рішення щодо Вілкула й Колєснікова виносив один і той же суддя Сергій Мельниченко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: