Апеляційний суд відмовився арештовувати екснардепа Колєснікова

Читать на русском
Апеляційний суд Дніпра залишив без зміни рішення суду першої інстанції та відмовив в арешті колишнього голови Агентства держмайна та екснардепа Дмитра Колєснікова.

Апеляційний суд Дніпра залишив без зміни рішення суду першої інстанції та відмовив в арешті колишнього голови Агентства держмайна та екснардепа Дмитра Колєснікова.

Про це передає пресслужба суду.

Повідомляється, що сьогодні Дніпровський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу прокуратури Дніпропетровської області на рішення Жовтневого районного суду міста Дніпропетровська, яким для колишнього голови Агентства держмайна, екснардепу Дмитру Колєснікову обрано запобіжний захід у вигляді особистої поруки.

«Залишили апеляційну скаргу прокуратури без задоволення. Ухвалу суду першої інстанції без зміни», - повідомили у пресслужбі.

Нагадаємо, Апеляційний суд в місті Дніпро сьогодні, 1 жовтня, виніс рішення у справі екснардепа від Опозиційного блоку Олександра Вілкула.

Колишніх депутатів Вілкула та Колєснікова, які підозрюються у спричиненні державі мільйонних збитків, відпустили на поруки нардепа-самовисуванця з Дніпропетровської області Дмитра Шпенова.

Екснардепам повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст. 364 КК України).

За даними слідчих, Вілкул під час перебування на посаді голови Дніпропетровської ОДА надав земельні ділянки сільськогосподарського призначення гірничо-збагачувальним комбінатам, змінивши їх цільове призначення на землі промисловості. У результаті близько 2 тис. пайовиків зазнали збитків на суму понад 12 млн грн, а держава - на суму майже 500 тис. грн.

Колишній голова Агентства держмайна Дмитро Колєсніков причетний до незаконної приватизації виробничого та лабораторно-побутового корпусу державного підприємства Науково-дослідницький та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я.Ю. Осади у Дніпрі загальною площею майже 7 тис. кв. м. Державі було нанесено збитків на суму понад 16 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: