Справу екснардепа Вілкула передали до суду

Читать на русском
Справу колишнього голови Дніпропетровської ОДА Олександра Вілкула, який підозрюється в заподіянні державі мільйонних збитків, передали до суду.

Справу колишнього голови Дніпропетровської ОДА та екснардепа ВР Олександра Вілкула, який підозрюється в заподіянні державі мільйонних збитків, передали до суду.

«Прокуратурою Дніпропетровської області затверджено і направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації (народного депутата України VIII скликання) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки )», - розповіли в прокуратурі.

Шафа кандидата. Які невиконані обіцянки ховає ВілкулОлександр Вілкул, як і вся фракція Опозиційного блоку, мало бере участь у голосуваннях у парламенті. Звідси й більшість провалених обіцянок.

У відомстві нагадали, що протягом 2011-2012 років колишній голова Дніпропетровської ОДА надав земельні ділянки сільськогосподарського призначення гірничо-збагачувальним комбінатам, змінивши їх цільове призначення з сільськогосподарських земель на землі промисловості. Він порушив вимоги чинного законодавства, як результат близько 2 тис. пайовиків завдано збитків у вигляді вилучення з їх власності земельних ділянок загальною площею майже 21 га, на суму понад 12 млн грн.

Раніше Апеляційний суд в місті Дніпро виніс рішення у справі екснардепа від «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула.

Також ГПУ оголосила підозру Олександру Вілкулу в зловживанні владою.

Олександр Вілкул був головою Дніпропетровської обласної державної адміністрації з 18 березня 2010 до 24 грудня 2012 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: