Прокуратура оскаржуватиме звільнення Вілкула та Колеснікова на поруки

Читать на русском
Прокуратура планує оскаржити обрану міру запобіжного заходу для екс-нардепів з Опозиційного блоку Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова.

Прокуратура планує оскаржити обрану міру запобіжного заходу для екс-нардепів з Опозиційного блоку Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова.

Про це йдеться в повідомленні прокуратури Дніпропетровської області.

Згідно із заявою, прокуратура наполягає на взятті двох колишніх нардепів під варту.

Колишніх депутатів Вілукала та Колєснікова, які підозрюються у спричиненні державі мільйонних збитків, відпустили на поруки нардепа-самовисуванця з Дніпропетровської області Дмитра Шпенова.

Екс-нардепам повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст. 364 КК України).

За даними слідчих, Вілкул під час перебування на посаді голови Дніпропетровської ОДА надав земельні ділянки сільськогосподарського призначення гірничо-збагачувальним комбінатам, змінивши їх цільове призначення на землі промисловості. У результаті близько 2000 пайщикам спричинено збитки на суму понад 12 млн грн, а державі - на суму майже 500 тис. грн.

Колишній голова Агентства держмайна Дмитро Колєсніков причетний до незаконної приватизації виробничого та лабораторно-побутового корпусу державного підприємства Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я.Ю. Осади у Дніпрі загальною площею майже 7 тис. кв.м. Державі було нанесено збитки у понад 16 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: