В Україні змінять керівництво всіх регіональних підрозділів ДФС – Гончарук

Читать на русском
Під час боротьби з тіньовою економікою Кабмін вирішив змінити керівників усіх всіх регіональних підрозділів ДФС в Україні.

Керівництво обласних підрозділів Державної фіскальної служби замінять з метою боротьби з тіньовою економікою. Таке рішення ухвалили Кабмін і новий голова ДФС.

Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук на брифінгу за підсумками засідання уряду в середу, 26 лютого. За його словами, змінити кадри було доручено Сергію Солодченко – новому керівнику ДФС, яка на сьогоднішній день перебуває в стані реформування.

Зарплати в ДФС: скільки в грудні отримав голова відомства та його заступникиПерший заступник голови ДФС Сергій Білан заробив 222,4 тисячі гривень. Виконувач обов'язків голови ДФС – удвічі менше.

Зміна керівництва відбудеться протягом найближчих тижнів, уточнив прем'єр.

«Вчора я провів нараду з головою Державної фіскальної служби, і ми домовилися, що протягом найближчих тижнів абсолютно всі керівники обласних, регіональних підрозділів ДФС будуть замінені з метою боротьби з «тінню». У нас є окремий план, в найближчі тижні ми серйозно ускладнимо життя людям, які займаються переведенням у готівку грошей – це серйозна біда для української економіки», – сказав Гончарук.

Він також додав, що в цій сфері уряд запланував ще кілька важливих змін, проте яких саме – не уточнив.

Нагадаємо, Рада схвалила закон про реформу Держмитслужби та ДПС у січні цього року.

Рішення про поділ ДФС на податкову і митну служби було ухвалено наприкінці 2019 року – це було однією з вимог МВФ для надання траншу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: