У суді уточнили, що означає рішення стосовно Насірова

Читать на русском
Апеляційний суд виніс постанову, якою визнав, що Кабмін звільнив Романа Насірова з посади керівника ДФС незаконно. Однак рішення суду не відновлює його на цій посаді.

Рішення, яке виніс Шостий апеляційний адміністративний суд у справі Романа Насірова, не відновлює його на посаді голови ДФС.

Про це йдеться в заяві пресслужби суду, яка опублікована 24 лютого.

Як повідомляється, суд лише визнав протиправним рішення Кабміну про звільнення Романа Насірова з посади голови Державної фіскальної служби України, але не відновлював його на посаді.

Тобто постановою суду ухвалено відмову самого ж Насірова від позову про поновлення на посаді, а рішення Окружного адмінсуду Києва в частині відновлення Насірова визнано недійсним, додали в пресслужбі.

Як уточнив міністр юстиції України Денис Малюська на своїй сторінці в Facebook, рішення суду не означає, що Насіров автоматично повернувся на пост голови ДФС.

«Тобто поточний статус: звільнення визнав незаконним, примусового відновлення на посаді немає. Зараз чекаємо повного тексту постанови Шостого апеляційного адміністративного суду, щоб визначитися з подальшими діями», – написав він.

Малюська також додав, що Мін'юст готується подавати касаційну скаргу.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Шостий апеляційний адміністративний суд визнав незаконним розпорядження Кабміну від 31 січня 2018 №35-р, яким Роман Насіров був звільнений із посади голови Державної фіскальної служби.

Постанова суду набуває чинності з дня ухвалення, однак її ще можна оскаржити у Верховному суді.

Насірова звільнили з посади голови ДФС 31 січня 2018 року. 11 грудня того ж року Окружний адмінсуд Києва поновив Насірова на посаді, однак Кабмін оскаржив це рішення.

Колишнього головного податківця України підозрюють у співпраці із екснардепом-утікачем Олександром Онищенко, з яким він видавав відстрочки на рентну плату за видобуток корисних копалин.

За даними НАБУ, такі махінації завдали збитків державі на 2 млрд грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: