У Кабміні анонсували скасування звітів КМДА та ОДА

Читать на русском
У Кабміні вирішили позбавити місцеву владу від зайвої і непотрібної звітності, якої за результатами аналізу документів виявилося більше половини.

Більшість звітів, які Київська та обласні адміністрації подавали уряду, виявилися не потрібними. Незабаром їх скасують.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет на своїй сторінці у Facebook в середу, 26 лютого. За його словами, в уряді протягом двох-трьох тижнів планують скасувати деякі звіти КМДА та ОДА. Таке рішення ухвалив Кабмін, проаналізувавши звітність влади на місцях, починаючи з 1992 року.

Дубілет планує до кінця року змінити документообіг між Радою і КабміномДокументообмін між парламентом і урядом в електронну форму через неефективність паперових документів буде переведений до кінця цього року.

«Почали розбиратися з кожним звітом окремо. Досліджували, хто користується або хоча б відкриває ці звіти. Виявилося, що майже 3000 (70%) цих звітів не потрібні. Вони займають купу часу в тих, хто їх готує, але майже завжди просто накопичуються на запорошених шафах без всякого сенсу», – написав Дубілет.

Міністр зазначив, що близько 10% цих документів виявилися не потрібними навіть офіційно, оскільки їх свого часу скасували, але регіони про це не були проінформовані.

Нагадаємо, Дубілет розповів про плани щодо скасування прописки.

Раніше Дубілет повідомив про запуск сервісу з оплати послуг без паперових квитанцій.

Дубілет також пропонує прив'язати розмір премій президента, прем'єра і спікера до зростання ВВП.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: