Дубілет розповів про плани щодо скасування прописки

Читать на русском
Кабмін планує найближчим часом скасувати «класичну прописку» громадян, замінивши її так званим декларативним принципом реєстрації.

Кабмін планує найближчим часом скасувати «класичну прописку» громадян, замінивши її так званим декларативним принципом реєстрації.

Про це заявив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет в ефірі Українського радіо.

Далі тягнути нікуди: топ-10 найочікуваніших змін у 2020 роціДеякі реформи в Україні тривають десятиліттями. А точніше – йдеться про планування, а не реалізацію. Які зміни можуть статися в 2020 році, з’ясовував політолог Олександр Радчук.

Про це він сказав, відповідаючи на питання, коли планується скасувати прописку і які переваги у декларативного принципу реєстрації.

«Я висловлю свою персональну думку, оскільки даний проект веде мій колега Михайло Федоров. Те, про що мені розповідала його команда, то це дійсно, якщо не помиляюся, голландська практика, коли люди декларативно кажуть, що я за цією адресою проживаю, йде повідомлення до власника таких об'єктів, і він має підтвердити. Це все можна зробити дистанційно в декілька кліків, і я дуже сподіваюся, що найближчим часом це буде зроблено», - заявив він.

Раніше Дубілет назвав кількість населення України разом із окупованими територіями.

Також нагадаємо, Дубілет повідомив про запуск сервісу з оплати послуг без паперових квитанцій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: