Дубілет повідомив про запуск сервісу з оплати послуг без паперових квитанцій

Читать на русском

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет повідомив про запуск сервісу, завдяки якому можна буде сплачувати та перевіряти квитанції про сплату за ті чи інші послуги.

Про це він написав у своєму Телеграм-каналі, зазначивши, що за запуск сервісу check.gov.ua офіційно проголосували на засіданні Кабміну.

«Цей сервіс заощадить українцям купу часу. За допомогою цього сервісу можна перевіряти квитанції в електронній формі, а не вимагати їх у папері з мокрою печаткою. Зараз, якщо ви сплачуєте держпослуги (паспорт, авто, РАГС тощо) – у вас вимагають квитанцію з банку. Тому ви зазвичай не можете просто платити через Інтернет-банк або мобільний додаток», - написав Дубілет та розтлумачив, як працює сервіс:

  1. Замість паперової квитанції ви надаєте просто її код.
  2. Той, хто перевіряє платіж, просто заходить на check.gov.ua та вводить цей код.

«До речі, часто у місцях надання послуг розташовані каси банків з величезними комісіями. Цей сервіс дозволить тепер платити через смартфон, а не через ці каси. Отже, ви будете заощаджувати не лише час, а й гроші» - продовжив міністр КМУ.

Наразі до сервісу підключені два банки: ПриватБанк і monobank. Інші банки підключаться найближчим часом.

За словами Дубілета, протягом місяця разом з іншими міністерствами буде змінено посадові інструкції в усіх точках надання державних послуг, а у майбутньому цей сервіс дозволить легше запускати й електронні сервисі за допомогою Мінцифри.

«Щоб закріпити запуск, ми запустимо гарячу лінію, куди українці зможуть скаржитись, якщо держслужбовці будуть відмовлятися приймати квитанції в електронній формі», - написав Дубілет та запросив приватний бізнес також почати користуватися цим сервісом і «не вимагати у своїх клієнтів паперові квитанції».

Раніше Дубілет запропонував спецсмартфони для захисту урядового зв'язку.

Також Кабінет міністрів створив Офіс фінансового контролю на базі Державної аудиторської служби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: