На впровадження е-квитка Київ витратив пів мільярда – КМДА

Читать на русском
На впровадження системи електронного квитка Київ витратив понад 500 мільйонів гривень. При цьому в КМДА заявили, що витрати на одиницю транспортного засобу були менші, ніж у Харкові або Львові.

Впровадження єдиного електронного квитка, який буде діяти в наземному міському транспорті й в метро, обійшлося бюджету Києва в понад 500 мільйонів гривень.

Про це повідомила пресслужба КМДА у вівторок, 25 лютого. Як зазначив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров, усі закупівлі мерія здійснювала за допомогою Prozorro.

«Впровадження електронного квитка коштувало столиці близько 504 мільйонів гривень. Постачальників техніки і послуг обрали в рамках тендеру через систему публічних електронних закупівель Prozorro», — сказано в повідомленні.

Впровадження е-квитка в Києві: чи буде користь для пасажирівКиївська міськдержадміністрація вирішила відкласти запуск е-квитка в громадському транспорті Києва до квітня 2020 року.

За даними КМДА, у рамках цього проєкту столиці вдалося продемонструвати економію, в порівнянні з іншими великими містами України.

Зокрема, витрати на одиницю транспортного засобу в Києві становили 206 тисяч гривень. При тому, що на облаштування аналогічного квитка у Львові на один транспортний засіб пішло 526,6 тис. гривень, а в Харкові – 411 тис. гривень.

У пресслужбі додали, що за рік у Києві технологічно адаптували до системи е-квитка 100% мережі комунального транспорту: 1326 одиниць наземного транспорту і 359 турнікетів в метро. Також було встановлено понад 4000 терміналів по продажу електронного квитка.

Нагадаємо, у Києві відбувся збій у роботі системи е-квитка.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук анонсував запровадження електронних учнівських і студентських.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: