Кабмін підрахував населення України – Дубілет

Читать на русском
Кабміну вдалося підрахувати, скільки людей проживає в Україні. Підрахунки були проведені завдяки використанню комплексної методики.

Кабміну вдалося підрахувати, скільки людей проживає в Україні. Підрахунки були проведені завдяки використанню комплексної методики.

Про це заявив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет на брифінгу в середу, 15 січня.

«Ми встановили чисельність населення в Україні. Використовували різні методики, вони дали приблизно однаковий результат. Наступного тижня, я сподіваюся, ми зможемо поділитися першими результатами», - сказав Дубілет.

У відповідь на уточнювальне питання Дубілет сказав, що похибка за такою методикою нижче, ніж при традиційному переписі і висловився проти проведення традиційного перепису в 2020 році. Проте, за словами Дубілета, дискусії щодо цього питання в уряді тривають.

«У нас ще тривають дискусії з цього питання. Моя особиста думка, що традиційний перепис проводити не потрібно. Це зайві витрати для бюджету, які приносять дуже спірний результат. Ми провели тестовий пілотний перепис у районі Києва. Вони приголомшливі щодо того, скільки людей просто не відчиняють дверей. Дуже великий бюджет піде просто в нікуди (в разі проведення традиційного перепису - ред.), тому що дуже багато людей не відчиняють двері», – сказав Дубілет.

Раніше в Держстаті заявили, що в Україні помирає вдвічі більше людей, ніж народжується.

Також нагадаємо, в Україні відбувся пробний перепис населення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: