Дубілет пропонує прив'язати розмір премій президента, прем'єра та спікера до зростання ВВП

Читать на русском
Дубілет пропонує прив'язати розмір премій президента, прем'єр-міністра та спікера Верховної ради до зростання ВВП

Міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет розповів про нову «архітектуру» зарплат державних чиновників. Документ ще не затвердили.

«Президент доручив нам дати загальну пропозицію щодо архітектури зарплат. Протягом останнього тижня я проводив цю роботу. Ми пробували звести все в єдину систему для того, щоб, з одного боку, була зрозуміла логіка співвідношення зарплат у різних органах, з іншого боку, щоб було зрозуміло, до яких конкретних показників прив'язана змінна частина. А з третього боку, щоб це було прийнятно для суспільства, але ми могли дати відповідь на запитання фахівців, яких ми хочемо залучити», - сказав Дубілет «Інтерфакс-Україна».

Кабмін оприлюднив дані про зарплати міністрівКабінет міністрів України опублікував інформацію про розміри заробітної плати всіх членів уряду.

За словами міністра, наразі вже створено презентацію з описанням нової архітектури зарплат, і тепер він очікує, коли прем'єр-міністр і президент дадуть на цю пропозицію свою резолюцію.

На запитання, який рівень зарплати має бути встановлений, і від виконання яких KPI залежатиме, Дубілет зазначив, що стосовно кожної посади свої підходи.

«Наприклад, згідно з тією пропозицією, яку я зробив, у президента, прем'єра та спікера, як у перших осіб, премія прив'язана до зростання ВВП. Оскільки не дуже зрозуміло, до чого ще можна прив'язати їх змінну частину. В кожного з міністрів зарплата може бути прив'язана до того, що він безпосередньо зробив, наприклад до щоквартального звіту. В депутатів може бути прив'язка до якихось своїх показників. Найпростіше - це за тим, наскільки вони беруть участь у сесії та комітетах», - додав міністр.

Крім того, він повідомив, що одна з пропозицій, яку він подав прем'єру та президенту, про те, щоб для керівників обласних державних адміністрацій змінна частина зарплати була прив'язана до щоквартального рейтингування.

Міністр також зазначив, що в уряді наразі дискутують, яким має бути баланс між окладами чиновників і змінною частиною зарплати.

Нагадаємо, навколо зарплат українських міністрів кілька тижнів не вщухали скандали. Спочатку резонанс в суспільстві спричинили суми, які члени Кабінету міністрів отримали в грудні, тепер обговорюють заяву Ганни Новосад. Міністр освіти і науки сказала, що її зарплати в 36 тисяч гривень не вистачить на те, щоб у майбутньому утримувати дитину.

«Слово і Діло» підготувало порівняння зарплат міністрів Гончарука та Гройсмана.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: