Кабмін запровадив грошову винагороду за героїчний вчинок

Читать на русском
В Україні з'явився новий вид грошової винагороди. Заохочувати фінансово будуть за відважні вчинки.
unian.net

В Україні будуть одноразово видавати гроші людям, які здійснили героїчний вчинок. Рішення про новий вид винагороди затвердив Кабмін.

Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук на своєму Telegram-каналі за підсумками засідання уряду в середу, 26 лютого.

«Уряд впроваджує грошову винагороду українцям, які здійснили героїчний вчинок», – написав Гончарук.

Виплата субсидій: чи допомагає українцям та в чому проблемаУ лютому Міністерство соціальної політики донарахує субсидію та пільгу за нову послугу з розподілу природного газу автоматично – без потреби додаткового звернення громадян.

Прем'єр зазначив, що на сьогоднішній день до цієї категорії потрапили 207 осіб. Кожен із них отримає одноразово по 150 тисяч гривень. При цьому Гончарук не став уточнювати, за які саме героїчні вчинки українцям будуть виплачувати гроші з держбюджету.

Зазначимо, сьогодні Кабмін також ухвалив рішення, що студенти на лінії зіткнення на Донбасі будуть отримувати соціальну стипендію. Її розмір залежатиме від рівня акредитації закладу – від 890 до 2360 гривень.

Гончарук нагадав, що соцстипендію в Україні також отримують діти учасників Революції гідності, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, батьки яких померли.

Сьогодні також стало відомо, що Кабінет міністрів схвалив зміни до закону «Про основи соціальної захищеності людей з інвалідністю в Україні» і передав його до Верховної ради.

Він передбачає, що людей з інвалідністю будуть обслуговувати на касах без черги.

Гончарук також повідомив, коли ліквідують ДАБІ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: