У Кабміні розповіли, коли аграрії почнуть отримувати держвиплати

Читать на русском
Аграріям почнуть виплачувати кошти в рамках державної підтримки агросектору з квітня. Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

Аграріям почнуть виплачувати кошти в рамках державної підтримки агросектору з квітня.

Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

За його словами, загалом на розвиток агропромислового сектора з державного бюджету виділяється 4 мільярди 240 мільйонів гривень.

«З них на програму державної підтримки АПК передбачено 4 мільярди гривень, а 240 мільйонів гривень на створення фонду часткового гарантування кредитів під купівлю землі. З 4 мільярдів гривень передбачається виділити 1,2 мільярда гривень на програму компенсації кредитів, 1 мільярд гривень - на часткову компенсацію вартості сільськогосподарської техніки і обладнання, 1 мільярд гривень - на підтримку тваринництва, а також по 400 мільйонів гривень – на садівництво і фермерство», - вказано в повідомленні.

Зокрема, кошти після їх затвердження планується виділити в три етапи. Наразі Кабінет міністрів ще не затвердив програму державної підтримки аграріїв. За словами урядовця, спочатку КМУ має ухвалити постанову про розподіл цих коштів, після ухвалити порядки розподілу коштів у кожному окремому напрямку і ухвалити відповідні статті в бюджеті.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук розповів, що уряд створює Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві.

Раніше стало відомо, що уряд підтримуватиме новостворені фермерські господарства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: