Встигнути до весни: які обіцянки влада повинна виконати до 1 березня

Читать на русском

Для когось 1 березня – початок весни і всього приємного, що з нею пов'язано, а для когось – дедлайн для виконання обіцянок. «Слово і Діло» подивилося, які зобов'язання повинні виконати президент Володимир Зеленський, його команда і члени Кабінету міністрів до початку весни.

Володимир Зеленський обіцяв, що до березня переселенці отримають відремонтовані квартири в Золотому-1 і Карбоніті. Крім того, до Золотого-1 президент пообіцяв приїхати на новосілля (і навіть привезти кота): «На новосілля запрошуєте нас? Ми обов'язково приїдемо. Я точно приїду, бо я розумію, що в нас відбувається в країні. Я зараз усе перевіряю. Ремонти будуть».

Крім того, президент обіцяв до березня відремонтувати військові катери «Бердянськ» і «Нікополь», які повернула Росія. Однак шанси, що ця обіцянка буде виконана, невеликі: на початку лютого катери стали на ремонт, але командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко заявив, що ушкодження виявилися занадто серйозними. За його словами, катери зможуть вийти в море до початку літа.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук повинен до березня закінчити всі бюрократичні процедури зі створення планів на будівництво інфраструктури у 2020 році.

Володимир Бородянський запевняв, що показу мод у будівлі костелу Святого Миколая не буде. «Оскільки одночасно це і Національний будинок органної та камерної музики України, і діючий костел, будь-які заходи в цьому місці враховують позицію настоятеля. Усно настоятель дав негативну відповідь», – сказав міністр культури. Показ запланований дизайнерами на 15-29 лютого.

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, протягом лютого сім українських міст будуть приєднані до проєкту «е-Малятко» (комплекс із 10 послуг для батьків новонароджених). Зараз проєкт працює в п'яти містах, у тому числі в Києві.

Міністр економіки Тимофій Милованов обіцяв до березня напрацювати план детінізації працевлаштування. Заступник голови Офісу президента Юлія Ковалів обіцяла, що запрацює сайт, де буде відображена структура тарифів на газ у різних містах України. Також Ковалів запевнила, що до березня лікеро-горілчаний завод при Державному управлінні справами, готель «Україна», комплекси «Пуща-Водиця» та «Конча-Заспа» передадуть до Фонду державного майна на приватизацію

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Володимир Зеленський виконував обіцянки протягом дев'ятого місяця роботи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: