У КМДА анонсували підвищення тарифів на парковку

Читать на русском
У центральній частині Києва планують збільшити тариф на паркування. У КМДА повідомили, що не підвищували тарифи з 2016 року.

У центральній частині Києва тариф на паркування планують збільшити до 50 грн за годину.

Про це повідомив заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури, начальник управління (інспекції) з паркування КМДА Дмитро Рахматуллін у Facebook.

Він зазначив, що востаннє тарифи змінювалися в 2016 році.

«По-перше, у планах влади збільшити вартість парковки. Зауважу, що востаннє тарифи змінювалися в 2016 році. Найближчим часом тариф за паркування планується збільшити в центральній частині міста суттєво – щонайменше до 50 гривень за годину. Крім цього, необхідно збільшити штрафи», - написав представник КМДА.

За його словами, це має мотивувати водіїв шукати місця на парковках або залишати авто неподалік метро і пересуватися по місту громадським транспортом. Рахматуллін підкреслив, що з кожним роком кількість автомобілів у Києві зростає. Зокрема, у 2019 році кількість автомобілів зросла на 15% порівняно з 2018 роком. У результаті столичні дороги і вулиці перевантажені.

«Сьогодні, щоб вирішити проблему з хаотичним паркуванням, не потрібно збільшувати кількість паркомісць... Скільки ми не будуватимемо паркінгів, ситуація буде тільки погіршуватися, адже автомобілів стає дедалі більше. А місто не розраховане на таку автомобілізацію. До того ж, не забувайте, що місто – передусім для городян, а не одних машин. Тому потрібно піти іншим шляхом», – зазначив чиновник.

Раніше повідомлялося, що в Україні дозволили будувати парковки на дахах.

Також нагадаємо, парковки в Україні зобов'язали обладнати зарядками для електромобілів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: