Італія не виключає можливість перекриття кордонів через коронавірус

Читать на русском
Італійський уряд не виключив можливості призупинення Шенгенської угоди за необхідності запобігання поширенню коронавірусу.

Італійський уряд не виключив можливості призупинення Шенгенської угоди за необхідності запобігання поширенню коронавірусу.

З такою заявою виступив прем'єр-міністр Джузеппе Конте перед журналістами в п'ятницю, зазначивши, що поки для такого заходу немає необхідності.

«Поки ми вважаємо, що в припиненні Шенгену немає необхідності, але якщо будуть складатися умови, які вимагають забезпечення максимальної обережності, ми готові піти на будь-які заходи для захисту здоров'я населення», - сказав Конте в ефірі на Facebook.

«Ситуація під контролем», - запевнив прем'єр-міністр.

У п'ятницю стало відомо про 14 нових випадки зараження коронавірусом 2019 nCoV в північній області Ломбардія в провінції Лоді (під Міланом). При цьому п'ятеро інфікованих - медичні працівники лікарні, куди був доставлений 38-річний чоловік з гострою легеневою недостатністю.

Італієць, імовірно, міг заразитися від свого знайомого, який повернувся з Китаю. Ще два підозрілих випадки зафіксовано в сусідній з Ломбардією області Венето.

Крім Китаю на сьогодні випадки зараження зафіксовані ще в 26 країнах світу. Вісім осіб померли.

Нагадаємо, у китайській провінції Хубей кількість загиблих від пневмонії, викликаної новим видом коронавірусу COVID-19, зросла до 2345, загальна кількість випадків зараження склала 76 288.

ВООЗ стурбована спалахом коронавірусу ще в одній провінції Китаю.

Також в Китаї виявили випадок повторного зараження коронавірусом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: