Коронавірус в Італії: відчувається паніка, люди скуповують продукти в магазинах – фото

Читать на русском

У містах, де оголошено карантин, людям заборонено виходити на вулиці. В супермаркетах розкупили всі продукти, але всі знають, куди телефонувати в разі виникнення симптомів застуди.

Серед населення Італії, що живе в регіонах, де зафіксовано спалах китайського коронавірусу, відчувається паніка. Люди розкуповують продукти, у магазинах і супермаркетах наприкінці дня – порожні полиці. Щоправда, продукти оперативно підвозять до магазинів.

Про це «Слово і Діло» розповіла українка за походженням Тамара Халамоник, яка зараз мешкає в містечку Виджевано, яке розташоване неподалік Мілана.

«У нас із неділі, 23 лютого, на вулицю виходити не можна. Школи зачинені, музеї зачинені. Відома площа в Мілані Дуомо (Piazza del Duomo) теж зачинена. Зараз думають, чи закривати кордони», – розповіла вона.

За словами жінки, місцева влада досить швидко відреагувала на ситуацію з коронавірусом і запровадила серйозні заходи безпеки серед населення.

У містах, де оголошено карантин, людям заборонено виходити на вулиці. В супермаркетах розкупили всі продукти, але всі знають, куди телефонувати в разі виникнення симптомів застуди.
В італійському Віджевано моментально скупили продукти в магазинах. На ранок продукти підвезли.Тамара ХаламоникЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

«Якщо в людини підвищується температура чи виникають якісь симптоми, схожі з коронавірусом, то є спеціальні номери телефонів, куди можна подзвонити. Тоді виїжджає служба та перевіряє людину», – сказала вона.

Раніше ми повідомляли, що через спалах коронавірусу в Італії померла вже четверта людина, число заражених в Італії досягло 212 осіб.

Також ми писали, що Італія стала третьою країною у світі за розповсюдженням інфекції після Китаю і Південної Кореї.

Водночас міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька розповіла, що ніяких ознак хвороби в евакуйованих із Китаю українців та іноземців немає.

Також ми розбирались, що потрібно знати про коронавірус із Китаю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: