Через коронавірус Україна посилила контроль за приїжджими з Італії

Читать на русском
Прикордонники посилили огляд приїжджих з Італії, щоб не допустити занесення в Україну китайського коронавірусу.

Українські прикордонники почали проводити більш ретельний огляд пасажирів з Італії, де зафіксовано вже чотири смерті від коронавірусу.

Про це в понеділок, 24 лютого, повідомив прессекретар Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі УНІАН.

За його словами, йдеться як про огляд в аеропортах, так і в пунктах пропуску на кордонах із країнами ЄС.

«Ми поінформовані про ситуацію, яка зараз складається в Італії, тому ми посилили спостереження за пасажирами, що прибувають з Італії як авіаційним транспортом, так і через пункти пропуску на кордонах із країнами Євросоюзу», – сказав він.

Як паніка навколо коронавірусу вплинула на імідж України?Президент України Володимир Зеленський вважає, що бурхливі події 20 лютого мають політичний характер.

Як зазначив Демченко, якщо за зовнішніми ознаками в людини будуть виявлені підозрілі симптоми вірусу, то на місце відразу викличуть чергову бригаду лікарів.

«Якщо в нас будуть якісь сумніви, ми будемо радити таким людям звернутися до медиків або, звичайно, якщо громадяни будуть заявляти про погане самопочуття, то на місце відразу викликатимемо медичний персонал», - підкреслив він.

Нагадаємо, за останніми даними, в Італії на сьогоднішній день зафіксовано понад 200 випадків зараження коронавірусом. Четверо людей померли.

Водночас у Китаї число жертв коронавірусу перевищило 2,5 тисячі. Заразилися – вже понад 77 тисяч.

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що жодних ознак вірусу в евакуйованих із Китаю українців та іноземців немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: