В ЄС оцінили ризик зараження коронавірусом у Європі

Читать на русском
Європейський центр з питань профілактики та контролю хвороб після спалаху коронавірусу в Італії оцінює ризик зараження для європейців на рівні від низького до помірного.

Після різкого поширення коронавірусу в Італії Європейський центр з питань профілактики та контролю хвороб (European Centre for Disease Prevention and Control - ECDC) оцінив ризик зараження ним для європейців на рівні від низького до помірного.

Про це йдеться в повідомленні на сайті центру, який є установою Євросоюзу.

Коронавірус у Китаї: що потрібно знати про хворобуКоронавірус у Китаї. Усе, що потрібно знати про хворобу – симптоми, профілактика та шляхи зараження.

Як зазначили в ECDC, ризик виникнення подібних осередків зараження як в Італії в інших країнах Європи оцінюється на рівні від помірного до високого.

Директора ECDC Андреа Аммон зазначила, що слід рахуватися з тим, що протягом наступних днів будуть зафіксовані нові випадки коронавірусу в Італії, а також, можливо, в інших країнах ЄС.

У повідомленні центру зазначається, що ймовірність передачі вірусу всередині ЄС, Європейського Економічного простору та Великобританії вважається низькою, однак її не можна виключати через низку непередбачуваних факторів. Водночас вказується на зростання ризику завезення вірусу з інших країн, окрім Китаю, з огляду на збільшення кількості держав, в яких зафіксовано випадки зараження.

Як повідомлялося, в Італії померла вже третя людина, яка була заражена коронавірусом. У всіх трьох випадках ідеться про літніх людей.

Раніше Південна Корея оголосила найвищий рівень загрози через Covid-19.

«Слово і Діло» розібралося, що за вірус зараз поширився в Китаї та які його симптоми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: