У МЗС розповіли про українців, які залишилися у Китаї

Читать на русском

Посольство України в Китайській Народній Республіці підтримує зв'язок з українцями, які відмовилися покидати місто Ухань та інші міста Китаю у зв'язку з спалахом коронавіруса.

Про це повідомила прес-секретар Міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко Twitter.

У мережі обговорюють евакуацію українців із КитаюЕвакуйованих із китайського Уханя українців привезуть до санаторію в Полтавській області. Там протестують місцеві жителі. Ми зібрали, що про це думають у соцмережах.

За її словами, українцям в Китаї надають організаційну, фінансову та консультативну допомогу.

Також у МЗС зазначили, що в українському посольстві в Китаї в цілодобовому режимі продовжує працювати оперативна група з надання допомоги громадянам України, яка в режимі реального часу обробляє звернення.

Нагадаємо, в Україну сьогодні, 20 лютого, привезли 45 наших громадян, яких евакуювали з охопленого епідемією коронавірусу Уханя. Спеціальний літак вилетів із китайського міста вночі, вранці сів на дозаправку в аеропорту «Бориспіль» і вже прибув до кінцевої точки маршруту – Харків.

Із Харкова евакуйованих доставлять до санаторію Національної гвардії в Полтавській області (Нові Санжари), де вони будуть ізольовані на 14-денний карантин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: