Нардепам доведеться звітувати за витрати у відрядженнях

Читать на русском
Голова Ради Дмитро Разумков доручив посилити контроль за витратами нардепів на проїзд під час відряджень. Парламентаріїв зобов'яжуть привозити з робочих поїздок чеки і квитанції.

Голова Верховної ради Дмитро Разумков доручив встановити законодавчу норму, згідно з якою депутати повинні будуть звітувати про витрати на проїзд під час відряджень.

Про це Дмитро Разумков заявив під час засідання погоджувальної ради парламенту 17 лютого, передає РБК-Україна. Він обурився, чому це питання не було вирішене до сьогоднішнього дня і доручив прописати його в регламенті.

«Я не зовсім розумію, чому до сьогодні ми не можемо привести до ладу цю норму. Чому в будь-яких організаціях, коли у вас є відрядження, ви звітуєте за ті кошти, які вам в межах бюджету надаються для транспортних витрат», - заявив Разумков.

«Кодекс етики і честі». Чи зможуть привчити депутатів до дисципліни?Верховна рада планує розробити Кодекс етики і честі народного депутата України і включити його одним із законопроектів до плану законодавчої діяльності на 2021-й.

За його словами, врегулювати питання звітності повинен комітет з питань регламенту і комітет з питань податкової та митної політики. Іншими словами - депутатам доведеться привозити чеки і квитанції витрат на транспорт під час відряджень.

«Будь ласка, доопрацювати ці зміни, щоб не просто виділялися кошти, а ми могли пояснити, як вони витрачені», - доручив голова Ради.

Відзвітувати про виконану роботу Разумков попросив на наступному засіданні погоджувальної ради.

Нагадаємо, сьогодні під час засідання Разумков також повідомив, коли комітет ВР розгляне звіт Кабміну.

Раніше голова Ради прокоментував інформацію про відставку Богдана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: