У МЗС РФ заявили про загрозу зриву квітневого саміту «нормандської четвірки»

Читать на русском
Зустріч лідерів країн нормандської четвірки, яка запланована на квітень, перебуває під загрозою зриву.

Зустріч лідерів країн «нормандської четвірки», яка запланована на квітень, перебуває під загрозою зриву.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко в інтерв'ю «РІА Новини», опублікованому 11 лютого.

Він підкреслив, що на попередньому саміті «четвірки» в Парижі було досягнуто низку домовленостей, у тому числі про прихильність Мінським угодам, обміну утримуваними особами, закріпленій у законодавстві України «формули Штайнмайєра», продовження особливого статусу Донбасу, тимчасове припинення вогню, розведення сил ще на трьох ділянках лінії зіткнення і відкритті нових пунктів пропуску.

«Поки з цього списку відбувся тільки обмін утримуваних осіб. Решта не виконано. Поведінка українців у Контактній групі та заяви з Києва викликають сумнів в тому, що до квітня це вдасться здійснити», - сказав Руденко.

За словами заступника міністра, про дату наступної зустрічі «четвірки» неможливо говорити без прогресу у виконанні «Паризького пакета».

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що підготовка до зустрічі в Нормандському форматі, про проведення якої в квітні домовилися на саміті в Парижі, зараз не почалася.

9 грудня в Парижі відбувся саміт лідерів країн «нормандської четвірки». Президенти України, Росії, Франції та канцлер Німеччини Володимир Зеленський, Володимир Путін, Еммануель Макрон і Ангела Меркель обговорили питання врегулювання ситуації на Донбасі.

Також в Парижі відбулася перша двостороння зустріч Зеленського і Путіна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: