Суд знову розгляне справу Кернеса

Читать на русском
Київський районний суд Полтави отримав для повторного розгляду кримінальне провадження щодо обвинувачення мера міста Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців.

Київський районний суд Полтави отримав для повторного розгляду кримінальне провадження щодо обвинувачення мера міста Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців.

Про це повідомляє Судова влада України.

Зазначається, що ухвалою колегії суддів Полтавського апеляційного суду від 31 січня 2020 року скасовано ухвалу Київського районного суду м. Полтава від 10 серпня 2018 року про закриття кримінального провадження у зв’язку з відмовою сторони обвинувачення від підтримання обвинувачення у справі, а справу № 638/4399/15-к по обвинуваченню Кернеса Геннадія Адольфовича, Блинника Віталія Дмитровича та Сміцького Євгена Миколайовича повернуто на новий судовий розгляд до суду першої інстанції.

Відповідно до автоматизованої комп’ютерної програми «Д3» кримінальне провадження по обвинуваченню Кернеса Геннадія Адольфовича, Блинника Віталія Дмитровича та Сміцького Євгена Миколайовича розподілено на суддю Шияна Володимира Миколайовича та буде призначено до розгляду відповідно до вимог чинного законодавства.

Нагадаємо, Полтавський апеляційний суд ухвалив рішення зняти з розгляду призначену на п’ятницю, 9 серпня 2019 року, справу мера Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців.

16 серпня 2018 року Генпрокуратура подала апеляцію на рішення про закриття справи Кернеса.

Геннадія Кернеса та його охоронців звинувачували у викраденні, тортурах і загрозі вбивства двох активістів харківського Євромайдану взимку 2014 року - Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: