Суд зняв із розгляду справу Кернеса

Читать на русском
Полтавський апеляційний суд ухвалив рішення зняти з розгляду призначену на п’ятницю, 9 серпня, справу мера Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців.

Полтавський апеляційний суд ухвалив рішення зняти з розгляду призначену на п’ятницю, 9 серпня, справу мера Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Укрінформ».

Причиною рішення назвали те, що суддя на лікарняному.

Дата чергового засідання поки невідома.

10 серпня 2018 року суддя Київського районного суду Полтави Андрій Антонов закрив кримінальне провадження проти Кернеса, якого разом з двома охоронцями звинувачували у побитті євромайданівців.

Суддя заявив, що прокурори самоусунулися від доказу провини, в результаті чого справа розглядається вже четвертий рік поспіль. Сім останніх засідань, на яких повинні були відбутися дебати, прокурори взагалі пропустили. Суд розцінив це як відмову від обвинувачення та постановив закрити справу.

У ГПУ ж заявили, що прокурори хворіли, а суддя виніс неправосудне рішення. У свою чергу, прокуратура Полтавської області порушила кримінальне провадження щодо судді Антонова в зв'язку з закриттям справи проти Кернеса.

У той же час Рада суддів України на екстреному засіданні за Антонова заступилася.

16 серпня Генпрокуратура подала апеляцію на рішення про закриття справи Кернеса.

Геннадія Кернеса та його охоронців звинувачували у викраденні, тортурах і загрозі вбивства двох активістів харківського Євромайдану взимку 2014 року - Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: