ГПУ оскаржила закриття справи проти Кернеса

Читать на русском
Генеральна прокуратура подала апеляційну скаргу на рішення Київського районного суду Полтави про закриття кримінального провадження щодо мера Харкова Геннадія Кернеса.

Генеральна прокуратура подала апеляційну скаргу на рішення Київського районного суду Полтави про закриття кримінального провадження щодо мера Харкова Геннадія Кернеса.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інформацію речника генпрокуратури Андрія Лисенка в Facebook.

Суд закрив справу проти Кернеса: реакція соцмережСправу мера Харкова Геннадія Кернеса закрили через те, що сторона обвинувачення не брала участь у судових засіданнях.

«Сьогодні, 16 серпня, Генпрокуратура в установленому порядку подала апеляційну скаргу до Київського районного суду Полтави на рішення цього суду про закриття справи щодо Кернеса», – повідомив він.

10 серпня суддя Київського районного суду Полтави Андрій Антонов закрив кримінальне провадження проти Кернеса, якого разом із двома охоронцями звинувачували у побитті євромайданівців.

Суддя заявив, що прокурори самоусунулися від доказів провини, в результаті чого справа розглядається вже четвертий рік поспіль. Сім останніх засідань, на яких мали відбутися дебати, прокурори взагалі пропустили. Суд розцінив це як відмову від обвинувачення та постановив закрити справу.

У ГПУ ж заявили, що прокурори хворіли, а суддя виніс неправосудне рішення. Своєю чергою прокуратура Полтавської області порушила кримінальне провадження щодо судді Антонова в зв'язку із закриттям справи проти Кернеса.

Водночас Рада суддів України на екстреному засіданні за Антонова заступилася.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: