Лукашенко розповів про переговори з Путіним у Сочі

Читать на русском
Президент Білорусі Олександр Лукашенко на переговорах із російським президентом Володимиром Путіним в місті Сочі обговорив політику інших пострадянських країн і деякі історичні моменти.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко на переговорах із російським президентом Володимиром Путіним в місті Сочі обговорив політику інших пострадянських країн і деякі історичні моменти.

Про це повідомляє пресслужба Кремля в п'ятницю, 7 лютого.

«Ми (з Путіним - ред.) дійсно багато про що поговорили, дійшли до глибини сивих часів нашого спільного життя в одній державі, обговорили багато історичних дат і моментів, вони відомі», - сказав білоруський лідер на початку переговорів із Путіним в розширеному складі.

«Як Жыве Беларусь»: про що не домовились Путін та ЛукашенкоПоки Україна намагається повернути Донбас та Крим, у Білорусі рятуються від занадто тісної дружби з Кремлем. Чи справді існує загроза створення нової союзної держави – дізнавався політолог Олександр Радчук.

За словами Лукашенка, на зустрічі обговорювалися не тільки питання, що представляють взаємний інтерес, але також теми, «які стосуються і багатьох наших сусідів, країн колишнього Радянського Союзу: та політика, яка зараз проводиться нами, ними».

«Загалом, багато про що поговорили (у вузькому складі - ред.), Ну і дійшли до сучасності. І вирішили вже не один на один, а з людьми, які залучені в цей процес, продовжити нашу розмову», - розповів президент Білорусі.

Він зазначив, що потім в переговорах буде зроблена пауза, так як до деяких питань можна буде повернутися, коли приїдуть члени російської делегації, що не потрапили через негоду до Сочі: «Небо нібито вже прояснилося. Тому тоді ми й продовжимо нашу розмову».

«А взагалі є, про що говорити, є над чим працювати», - сказав Лукашенко.

У свою чергу Путін підтвердив, що вже провів переговори з Лукашенком в форматі тет-а-тет.

«У нас питань багато, ми з Олександром Григоровичем майже годину або півтори (розмовляли один на один - ред.), торкнулися багатьох питань, які складають взаємний інтерес», - додав Путін.

Раніше Лукашенко назвав причину провалу переговорів з Путіним про постачання нафти.

Також нагадаємо, Лукашенко розкритикував об'єднання з Росією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: