Обіцянки мера Києва Кличка на піраміді Маслоу

Читать на русском

«Слово і Діло» спробувало розкласти обіцянки політиків на кожен із рівнів потреб людини за пірамідою Маслоу. Ми з'ясували, що найбільше обіцянок президента Володимира Зеленського стосуються задоволення потреб громадян у безпеці, а програмні обіцянки політичних партій – задоволення потреби українців у визнанні. Тепер подивимося на обіцянки мера Києва Віталія Кличка на піраміді Маслоу.

Піраміда потреб Маслоу

  • фізіологічні потреби (їжа, житло, одяг, вода, сон, повітря);

  • безпека (фізична, моральна, працевлаштування, безпека сім'ї і власності, здоров'я);

  • соціальні потреби (приналежність до конкретної групи, любов, дружба, сім'я);

  • потреба у визнанні (влада, право, ухвалення рішення, досягнення, повага інших);

  • потреба в самовираженні (реалізація здібностей, мораль, творчість, рішення проблем, особистісний ріст, освіта).

Відзначимо, розкладаючи обіцянки Віталія Кличка на піраміді Маслоу, ми враховували тільки ті його зобов'язання, які спрямовані на задоволення потреб городян (наприклад, обіцянки на кшталт презентувати генеральний план столиці або міський бюджет ми не брали).

Вийшло, що більша частина таких обіцянок Кличка стосується задоволення базових потреб громадян, а найменше – потреби у визнанні.

До базового рівня піраміди Маслоу відносяться 39,1% обіцянок столичного мера (наприклад, покінчити з щорічним вимкненням води влітку, побудувати нові станції метро, відремонтувати під'їзди, підключити будинки до опалення, відремонтувати дороги), до другого рівня – 22,7% обіцянок (встановити централізоване відеоспостереження, укомплектувати медичні бригади, облаштувати підвищені пішохідні переходи), третій рівень – 12,7% обіцянки (облаштувати приймальні мера в кожному районі, щорічно проводити інвестиційні форуми, презентувати оновлений зоопарк), четвертий рівень – 8,4% обіцянок (встановити пам'ятник Мусліма Магомаєва, не допустити будівництво в сквері Небесної Сотні, забезпечити прозорість міського бюджету), п'ятий рівень – 17,1% обіцянок (стимулювати підвищення якості послуг освіти в місті, створити благодійний фонд для реставрації кінотеатру «Жовтень», відкрити школи).

Нагадаємо, раніше ми проаналізували, як виконують обіцянки мери України.

Крім того, «Слово і Діло» писало, що обіцяли мери обласних центрів зробити для городян в 2020 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: