Як виконують обіцянки мери України

Читать на русском

В Україні 25 жовтня була четверта річниця місцевих виборів: у 2015-му всі обласні центри країни визначилися з новими мерами. Управляти міським головам залишилося недовго, чергові вибори заплановані на осінь 2020 року. Таким чином, у нинішніх мерів ще є час виконати всі свої обіцянки. За підрахунками «Слово і Діло», поки краще за всіх виконує обіцянки Борис Філатов (Дніпро), а гірше за всіх – Володимир Миколаєнко (Херсон).

Найвідповідальніший український мер на цю мить – Борис Філатов, який реалізував 61% своїх обіцянок. Усього у міського голови Дніпра 182 обіцянки, з них він виконав – 111, провалив – 39 і 32 – на стадії реалізації.

На другому місці – мер Хмельницького Олександр Симчишин, він виконав 58% обіцянок: зі 137 виконані 80, 17 провалив і 40 – у процесі. Олексій Каспрук виконав 54% своїх зобов'язань. Всього мер Чернівців дав 35 обіцянок, виконав – 19, провалив – 4, в процесі залишається 12.

Рівно половину обіцянок виконав міський голова Вінниці Сергій Моргунов: всього дав 165, реалізував 83, провалив – 20, ще 62 – в процесі.

Інші українські мери не впоралися і з половиною обіцянок. Найменше – 14% – виконав міський голова Херсона Володимир Миколаєнко, хоча у нього всього 7 зобов'язань. Він же і є лідером антирейтингу мерів, які провалили найбільше обіцянок, Миколаєнко не виконав 57%.

Столичний мер Віталій Кличко провалив 31% обіцянок: з 207 у нього не виконано 64, виконано – 75, 68 – зараз в процесі. Трохи менше, 30% обіцянок, провалив Володимир Хомко, який керує Рівним.

Найменше обіцянок провалив одеський мер Геннадій Труханов – 3%. Але і виконує їх він не дуже активно: з 60 виконано 15, провалені – 2, більшість залишається на стадії реалізації.

Абсолютним лідером за кількістю обіцянок за чотири роки став мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, він їх дав 350. В першу трійку «найбалакучіших» мерів також увійшли Віталій Кличко (207) та Борис Філатов (182).

Нагадаємо, соціологи з'ясували, кого кияни хочуть бачити мером столиці.

Також раніше «Слово і Діло» згадало всіх голів Київської обласної адміністрації з 1992 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: