В Офісі генпрокурора розповіли, скільки дітей постраждали від злочинів за рік

Читать на русском
В офісі генпрокурора назвали число дітей, які постраждали від насильства або інших злочинів. Також у відомстві озвучили новий підхід, який хочуть запровадити при роботі з дітьми під час слідства.

У 2019 році в Україні жертвами злочинів стали 6 тисяч дітей.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора у середу, 12 лютого.

У відомстві також додали, що за рік правоохоронці зареєстрували близько 12 тисяч кримінальних проваджень щодо неповнолітніх. Справи були відкриті в результаті конфлікту підлітків з законом, а також через дітей, які постраждали від насильства.

Розписка для сексу не потрібна: для чого запровадили нову норму закону про статеві злочиниТепер за зґвалтування до в'язниці може сісти і жінка, і один із подружжя. Також законодавство захищає дітей від насильства в сім'ї.

Як повідомив заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов, зараз у відомстві вивчають нові підходи щодо допитів дітей-жертв і дітей-свідків злочинів.

За його словами, перш за все, враховується дитяча психологія, сприйняття і мінімізація стресу.

Мамедов також відзначив, що Офіс генпрокурора спільно з Нацполіціей планує запровадити новий підхід до допиту потерпілих дітей і свідків. Його суть полягає в принципі американського Children's Justice Centr - «одного разу».

Тобто, допит дитини може проводитися тільки один раз, однією стороною процесу (суддею або слідчим), на одному етапі досудового розслідування, пояснив заступник генпрокурора.

Нагадаємо, в Україні запустили гарячу лінію для запобігання домашньому насилльству.

Раніше в Україні оголосили перший вирок за домашнє насильство.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: