В Україні оголосили перший вирок за домашнє насильство

Читать на русском
Крім арешту, суд наказав обвинуваченому пройти спеціальну програму для формування неагресивної психологічної моделі поведінки.

У Миколаївській області 57-річного жителя міста Вознесенськ заарештували на два місяці за систематичне домашнє насильство над своєю матір'ю.

Це - перший вирок в Україні по цій кримінальній статті, повідомляє прес-служба обласного управління поліції, пише «Слово і Діло».

Як пов'язані підліткова злочинність і насильство в сім'ї?Насильство і жорстокість у сім'ях є основною причиною майбутніх проблем із законом у підлітків. «Слово і Діло» відстежило зв'язок між підлітковою злочинністю і домашнім насильством.

Зазначено, що на засудженого декілька років складали адмінпротоколи за домашнє насильство. У лютому 2019 року його побив свою матір. Крім арешту, суд наказав обвинуваченому пройти спеціальну програму для формування неагресивної психологічної моделі поведінки.

У поліції пояснили, що така програма може тривати від трьох місяців до одного року і передбачає щотижневе проведення з людьми, схильними до насильства, індивідуальних і групових занять, а навмисне ухилення від її проходження тягне за собою кримінальну відповідальність.

Правоохоронці додали, що в цілому з моменту появи статті КК про домашнє насильство в Миколаївській області відкрили чотири провадження.

Раніше стало відомо, що в Україні створять Єдиний реєстр випадків домашнього насильства.

Також нагадаємо, Рада посилила покарання за секс із підлітками.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: