В Україні створять Єдиний реєстр випадків домашнього насильства

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко підписав закон України про запобігання та протидію домашньому насильству.

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 2229-VIII «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт Адміністрації президента.

Як пов'язані підліткова злочинність і насильство в сім'ї?Насильство і жорстокість у сім'ях є основною причиною майбутніх проблем із законом у підлітків. «Слово і Діло» відстежило зв'язок між підлітковою злочинністю і домашнім насильством.

Закон передбачає створення Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Такий реєстр планують створити, щоб запобігати новим випадкам насильства й захистити постраждалих.

Передбачається, що люди, яким стало відомо про випадки домашнього насильства, мають повідомити про них органам місцевої влади або Нацполіції або зателефонувати в кол-центр із питань запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству щодо дітей.

Дані про потерпілого зберігатимуть в Єдиному держреєстрі лише з його згоди. Крім того, якщо кривдника виправдали або була спростована інформація про насильство, його персональні дані негайно видаляються з реєстру.

Документ спрямований на узгодження положень чинного законодавства у сфері протидії домашньому насильству та підготовку бази для ратифікації Стамбульської конвенції.

Нагадаємо, 25 листопада в Україні стартувала міжнародна кампанія проти насильства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: