У Мінсоцполітики підрахували, скільки українців постраждало від домашнього насильства

Читать на русском
Заступник міністра зазначив, що за результатами звернень до call-центрів Мінсоцполітики, 81 дитина поміщена до установ соціального захисту дітей.

У Мінсоцполітики підрахували, скільки українців постраждали від домашнього насильства.

Про це повідомив заступник міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський під час брифінгу у понеділок, 25 листопада.

Як пов'язані підліткова злочинність і насильство в сім'ї?Насильство і жорстокість у сім'ях є основною причиною майбутніх проблем із законом у підлітків. «Слово і Діло» відстежило зв'язок між підлітковою злочинністю і домашнім насильством.

За словами Ніжинського, в нашій країні спостерігається негативна статистика, де серед 95 тис. зареєстрованих у Мінсоцполітики осіб, які мають статус постраждалих від домашнього насильства, 10 тис. - це чоловіки і 763 дитини.

Заступник міністра зазначив, що за результатами звернень до call-центрів Мінсоцполітики, 81 дитина поміщена до установ соціального захисту дітей, 76 поміщені до установ охорони здоров'я та 815 - отримали допомогу без приміщення їх до установи стаціонарного перебування.

Крім того в 2019 році 44 дитини відібрані у батьків через їхні судової тяганини, а також подано більше 59 позовів про позбавлення батьківських прав та винесено 12 судових рішень про позбавлення батьківських прав.

Нагадаємо, в Миколаївській області 57-річного жителя міста Вознесенськ заарештували на два місяці за систематичне домашнє насильство над своєю матір'ю.

Раніше стало відомо, що в Україні створять Єдиний реєстр випадків домашнього насильства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: