Радбез ООН ухвалив резолюцію щодо боротьби із сексуальним насильством

Читать на русском
Рада безпеки ООН у вівторок, 23 квітня, ухвалив запропоновану Німеччиною резолюцію щодо боротьби із сексуальним насильством в озброєних конфліктах.

Рада безпеки ООН у вівторок, 23 квітня, ухвалив запропоновану Німеччиною резолюцію щодо боротьби із сексуальним насильством в озброєних конфліктах.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW. За резолюцію проголосували 13 країн, а Росія й Китай утрималися.

Сполучені Штати в останній момент під загрозою заблокувати резолюцію домоглися зміни формулювання про репродуктивне й сексуальне здоров'я жертв зґвалтувань, оскільки представники Вашингтона порахували, що це формулювання передбачає підтримку абортів, що неприпустимо для адміністрації Трампа.

Голова МЗС Німеччини Гайко Маас назвав резолюцію «віхою на шляху до викорінення сексуального насильства в конфліктах», оскільки вона ставить на чільне місце захист жертв, а порушників мають намір карати в тому числі за допомогою санкцій. Ще один аспект резолюції - реабілітація жертв сексуального насильства.

За словами Мааса, жертвам мають бути надані умови для збереження гідності після перенесених ними травм.

Постпред Росії при ООН Василь Небензя пояснив позицію Росії під час голосування тим, що до голосування був висунутий «неконсенсусний текст», який передбачає збільшення «бюрократичних структур».

«Але навіть не намагайтеся виставити нас противниками боротьби з секс-насильством в конфліктах. Наша позиція щодо цього питання залишається жорсткою й непримиренною. Це зло має бути викорінене», - стверджує він.

Раніше Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію проти фінансування тероризму.

Також нагадаємо, в ООН створили Об'єднаний фонд гуманітарної допомоги Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: