Пристайко повідомив, як запуск «Північного потоку-2» вплине на ЄС

Читать на русском
За його словами, введення в експлуатацію нового газопроводу тільки посилить залежність від російських енергоресурсів.

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко попередив Німеччину і Францію про залежність від Росії через будівництво газопроводу «Північний потік-2» .

Про це він заявив в інтерв'ю RND.

За його словами, введення в експлуатацію нового газопроводу тільки посилить залежність від російських енергоресурсів.

«Ви зараз будуєте газопровід «Північний потік-2», щоб зробити себе ще більш незалежними від постачання газу територією України. Але пам'ятайте: джерелом газу залишається Росія. Якщо росіяни не захочуть більше постачати газ, трубопроводи Балтійського моря відразу спорожніють. У нас в Україні заповнені сховища газу. І ми гарантуємо доставку газу через наші трубопроводи», - зазначив Пристайко.

Раніше Держдеп США заявив, що компанії-підрядники Nord Stream-2 можуть уникнути санкцій, якщо зупинять роботи до 20 січня 2020 року.

«Північний потік-2»: хто за будівництво газопроводу та які ризики для УкраїниГазопровід Північний потік-2 планують запустити в 2019 році. Проти його будівництва України та США, на іншому боці – Росія та Німеччина.

У Держдепі США підкреслюють, що Nord Stream-2 – це інструмент, який Росія використовує для підтримки своєї агресії проти України.

Також міністр енергетики Росії Олександр Новак говорив, що «Північний потік-2» можуть добудувати без участі іноземних підрядників.

Як відомо, через американські санкції швейцарська компанія Allseas, яка займається укладанням труб для Північного потоку-2, повідомила про призупинення робіт. Компанія відвела всі судна з району будівництва в Балтійському морі.

Хто підтримує будівництво газопроводу – за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: