Реконструкція Шулявського моста: вартість робіт знову зросте

Читать на русском

Загальна вартість будівельних робіт з реконструкції Шулявського шляхопроводу збільшиться, відповідний проект коригування кошторису подано на експертизу.

Про це повідомив перший заступник Київського міського голови Микола Поворозник, пише ЕП.

«Втомлений» Шулявський міст: чому проєкт дорожчає, а терміни гальмують7 жовтня мер Києва Віталій Кличко підписав розпорядження, яким збільшив кошторис на реконструкцію Шулявського моста до 1,05 млрд грн.

Згідно з даними ЗМІ, загальна вартість моста може зрости до 1,726 млрд грн.

Поворозник не підтвердив, але й не спростував цю цифру: «Новий проект коригування кошторису знаходиться в Укрдержбудекспертизі. Нова вартість буде більша 1,05 млрд грн, але поки що невідома точна сума. Вийде проект експертизи - побачимо».

Нагадаємо, тендер на реконструкцію шляхопроводу виграла компанія Північно-український будівельний альянс, запропонувавши 598,5 млн грн. Внаслідок укладення додаткових угод вартість реконструкції зросла до 814,5 млн грн.

Віталій Кличко 7 жовтня 2019 року своїм розпорядженням перезатвердив проект реконструкції і збільшив кошторисну вартість робіт до 1,05 млрд грн.

Втомлюються не лише мости: дорогі та проблемні об'єкти інфраструктури в УкраїніСлово і Діло згадало дорогі та проблемні нові об'єкти інфраструктури в Україні. І міст Кличка в Києві з них не найдорожчий.

За словами Поворозника, станом на 1 січня 2020 року загальні витрати на реконструкцію розв'язки досягли 856 млн грн. Відкрита в грудні естакада для проїзду автомобілів між вулицями Гетьмана і Довженка - це незавершена перша черга реконструкції Шулявського шляхопроводу.

Раніше ЗМІ повідомляли, що вартість ремонту Шулявського моста піднялася до 1 млрд гривень, з яких з яких 716 млн виділено на будівельні роботи, а решта коштів - на обладнання та інші витрати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: