Трамп передрік демократам втрату контролю над палатою представників

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп заявив, що американська Демократична партія втратить контроль над палатою представників за підсумками виборів в листопаді через спроби влаштувати імпічмент.

Президент США Дональд Трамп заявив, що американська Демократична партія втратить контроль над палатою представників за підсумками виборів в листопаді через спроби влаштувати імпічмент.

Про це 6 лютого пише ТАСС.

Імпічмент провалився: що це значить для Трампа та УкраїниУвечері 5 лютого верхня палата Конгресу США винесла свій вердикт за справою про імпічмент Дональда Трампа.

Трамп висловив думку, що Демократична партія, ймовірно, зробить нову спробу домогтися його усунення від влади.

За його словами, демократи - «порочні люди», які «тримаються один за одного»; саме так вони організували імпічмент.

«Вони тримаються один за одного, і вони страшенно порочні люди. І вони, ймовірно, повернуться за великим», - повідомив лідер Штатів, додавши, що це може і не відбутися, тому що рейтинг Республіканської партії тільки зріс після невдалої спроби імпічменту.

5 лютого сенат виправдав Трампа у справі про імпічмент за двома статтями обвинувачення на процесі. За звинувачення за першою статтею в зловживанні владою проголосували 48 осіб з Демократичної партії США, а також республіканець Мітт Ромні. Для доказу провини президента необхідно було набрати не менше 67 голосів сенаторів з 100.

Процес збору доказів для оголошення імпічменту Трампу демократи в США почали восени 2019 року. Вони звинувачували республіканця в тиску на Україну з метою дискредитації його потенційного суперника на президентських виборах 2020 роки від демократів Джо Байдена.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: