Сійярто озвучив нові пропозиції щодо українського закону про освіту

Читать на русском
Голова МЗС Угорщини Петер Сійярто провів зустріч із українським міністром освіти і науки Ганною Новосад, під час якої озвучив дві пропозиції щодо закону про освіту.

Голова МЗС Угорщини Петер Сійярто провів зустріч із українським міністром освіти і науки Ганною Новосад, під час якої озвучив дві пропозиції щодо закону про освіту.

Про це він сказав на спільному брифінгу з віцепрем’єр-міністром з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитром Кулебою.

Новосад розповіла, коли школи з мовами нацменшин перейдуть на українськуМіністр освіти України Ганна Новосад розповіла, що російськомовні школи в Україні перейдуть на навчання українською мовою з вересня 2020 року.

«Безсумнівно, у наших двосторонніх контактах є одне досить складне питання – це стосується закону про освіту. Тому я дуже вдячний, що сьогодні мав змогу зустрітись із міністром Кулебою, а також з міністром освіти», - сказав міністр.

За його словами, Угорщина розуміє прагнення України, щоб всі її громадяни розмовляли українською мовою.

«А ми бажаємо, щоб угорці, які проживають на Закарпатті, мали змогу зберегти свою рідну мову. І ми вважаємо, що ці дві мети одноразово можна досягти. Нам здається, що це питання методологічного характеру, тому ми зробили дві пропозиції, і я попросив пані міністра освіти, щоб Україна продумала ці пропозиції. Ми домовились про те, що пані міністр терміново прийме у себе представників спілки педагогів Закарпаття, і в результаті цих переговорів буде досягнуте рішення», - додав Сіярто.

Нагадаємо, Сіярто в п’ятницю, 7 лютого, прибув до України з візитом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: