Новосад розповіла, коли школи з мовами нацменшин перейдуть на українську

Читать на русском
Міністр освіти України Ганна Новосад розповіла, що російськомовні школи в Україні перейдуть на навчання українською мовою з вересня 2020 року.

Міністр освіти України Ганна Новосад розповіла, що російськомовні школи в Україні перейдуть на навчання українською мовою з вересня 2020 року.

А що стосується шкіл, де навчання проходить на мовах меншин, які відносяться до Європейського союзу, то вони повинні перейти на українську мову з вересня 2023 року пояснила міністр в ефірі телеканалу «Прямий».

В Україні опублікували повний текст «мовного» законуУ четвер, 16 травня, з'явився повний текст мовного закону. Закон закріплює за українською мовою статус єдиної державної.

Новосад зазначила, що всі школи повинні до цього переходу підготувати.

«Однак у школах, які будуть навчати переважно українською мовою, все одно буде зберігатися можливість вивчати рідну мову або літературу...плюс можна буде мати окремі факультативи», - пояснила міністр.

Нагадаємо, Угорщина вимагає від України відтермінування імплементації мовної статті закону про освіту, а також скасування його дії на приватні навчальні заклади.

Через ухвалення цього закону вона блокує співробітництво України і НАТО, зокрема зустрічі комісії Україна-НАТО на високому рівні.

У МЗС Угорщини запевняли, що знімуть вето на переговори України з НАТО в разі повернення закарпатським угорцям права на навчання рідною мовою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: