Блокування Угорщиною комісії Україна-НАТО триватиме – Сіярто

Читать на русском
Угорщина продовжить блокувати комісію Україна-НАТО на рівні міністрів. Україна не досягла жодного прогресу щодо закону про освіту та не впровадила рекомендації Венеційської комісії

Угорщина продовжить блокувати комісію Україна-НАТО на рівні міністрів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє DW.

Віце-прем’єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Різка позиція Угорщини – це постріл собі в ногу»Віце-прем’єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе розповіла про перемовини з європейцями щодо Nord Stream – 2, про успіхи в автоматизації перевірки е-декларацій і про курс України в НАТО.

Таке рішення міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто висловив під час зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним на полях засідання голів МЗС країн ЄС у Люксембургу.

Крім того, Сіярто заявив, що Україна не досягла жодного прогресу щодо закону про освіту та не впровадила рекомендації Венеційської комісії.

Голова МЗС Угорщини також висловив невдоволення петицією щодо врегулювання статусу громадян України з подвійним і більше громадянством країн ЄС, а також внесенням низки громадян Угорщини, зокрема й самого Сіярто, до бази сайта «Миротворець».

Обидва урядовці зазначили, що наразі конфлікт між країнами не вирішений, проте є суттєвий прогрес.

«Нам треба знайти шлях, як порозумітися з Угорщиною, це – складний шлях», – підсумував Клімкін. За словами Сіярто, він також хотів би «зміцнювати та покращувати відносини».

Раніше повідомлялося, що під час зустрічі голови МЗС України та Угорщини остаточно домовилися про зміну назви посади уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області, та проведення консульських консультацій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: